Askeskyen pumper priser

Den er over os alle. Åbenbart. Jeg har ikke set den endnu, men har hørt en del om den. Askeskyen. Nu får den hoteller til at skrue priserne op. I mine øjne et gigantisk selvmål.

Dansk turisterhverv under pres

Den samlede danske turistbranche er i knæ. Der har aldrig været så få overnatninger på de danske hoteller, som der er i øjeblikket. Turistbranchen føler sig overset og kan ikke forstå, at politikerne bliver ved at hælde penge i grådige danske banker og et landbrug i frit fald. Et synspunkt som jeg faktisk fatter en del sympati for, men turistbranchen allerstørste problem er, at den ikke kan samle sig og lave en fælles indsats.

Dumt at udnytte andre folks problemer

Som med et trylleslag eller skal vi sige en askesky, er der nu for første gang stor efterspørgsel på hotelsenge. Og hvad gør man så? Jo – man skruer priserne op. Det er der i bund og grund ikke noget usædvanligt i – endsige kritisabelt – stor efterspørgsel skaber højere priser. Det står på side 1 i makroøkonomiske lærebøger. Men når det sker på et tidspunkt, hvor efterspørgslen er skabt unormalt (altså askeskyen), så er det i mine øjne ikke bare kritisabelt – det er decideret dumt. Man må ikke tjene penge på andres folks ulykke. Det er meget muligt, at indtjeningen lige nu er i top på den korte bane, men tabet på den lange bane risikerer at blive stort. Ja ikke bare stort men katastrofalt.

Turistbranchen har svært ved at få medvind i de politiske kredse. De hjælper bestemt ikke sig selv i øjeblikket. Det eneste forsvar fra turistbranchen er, at de andre også gør det… Nå ja – hvis andre stjæler må jeg også godt, må logikken være i det.

Advertisement
Tagged with: , , ,
Lagt i Kommunikation, Politik

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier
%d bloggers like this: