Helt konkret

Jeg lytter tit til radio. Faktisk hver morgen. Alt fra P1 til P4. Nyheder, reportager, debatter etc. Og folk er ofte dygtige til at svare for sig. Indimellem mindre dygtige. Jeg læser en del avis, og ser en del nyheder, debatprogrammer etc. Og noget er begyndt at irritere mig grænseløst.

For at gøre det konkret siger vi konkret

Folk som jeg, der lever af at rådgive om kommunikation, bruger ofte det simple værktøj: At gøre ting konkret. Det kan lytteren eller læseren for den sags skyld forstå. Det råd er der sådan set ikke noget i vejen med. Dødssynden, som flere rådgivere gør sig skyldig i, er at vi ikke stopper den rådgivede, når de siger: Det du helt konkret skal gøre er…

Det skærer mig hele vejen ind i hjertet, når jeg hører det. Det forbryder sig mod endnu en ‘hellig’ læresætning i kommunikationsbranchen: Show it don’t tell it. For hunde da – vi laver da ikke andet, når vi sender folk i æteren med udtalelsen: Det du helt konkret skal gøre.

Men alle gør det. Statsministeren gør det. Projektlederen fra kommunen gør det. Det er op til os at stoppe det.

Hjælp mig med at komme igang. Sig aldrig mere: Det du helt konkret skal gøre…

Advertisement
Tagged with: , ,
Lagt i Kommunikation

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier
%d bloggers like this: