Svar så ordentligt på den mail

Jeg anser emailen som et af de vigtigste kommunikationskanaler i moderne tid. Jeg bruger det meget. Rigtigt meget. Og jeg sætter faktisk en ære i, at man kan læse og forstå de mails jeg skriver. Jeg sætter en ære i at svare, når jeg modtager en email. Og svare fyldestgørende og på alle de spørgsmål, der blev stillet.

Dødtræt af ikke-svar og uforståeligt email-vrøvl

Jeg kan simpelthen ikke forstå, at folk ikke tager deres email-svar alvorligt. Jeg modtager fra tid til anden uhyggeligt meget vrøvl på mail. Sig mig – læser folk ikke deres email igennem inden de sender dem? Eller tænker de bare ikke over, at den her kommunikationsform er mindst lige så vigtig og alvorlig som samtale?

Lad mig lige sætte det på spidsen: Hvornår har du sidst ladet være med at svare på et spørgsmål, som blev stillet mundligt til dig? Ikke så tit – vel? Altså med mindre du er politiker og ikke kan lide spørgsmålet.

Det sker urimeligt tit på email. Eller også svarer folk kun på nogle af de ting, man spørger om.  Det er som om, at det er alment accepteret, at man ikke behøver at gøre sig umage, for det er jo bare en mail.

Hold så op! Svar ordentligt – særligt på mail.

Hvis ikke du gør, bør du straffes.

Advertisement
Lagt i Kommunikation
4 comments on “Svar så ordentligt på den mail
 1. Katrine Emme siger:

  Inden jeg svarer på din mail, vil jeg gerne vide hvilken straf du har i tankerne…?

  Du har ret, naturligvis. Jeg tror desværre problemet ligger i, at man opfatter mail som et hurtigt medie, og derfor læser man det også hurtigt. Ergo overser man en del. Et stykke papir, derimod, det gransker vi. Tænk hvis man missede det med småt.

 2. Mikkel siger:

  Man må også gribe i egen barm. Lav mails der er lette at overskue og besvare:
  – Brug bullets og evt. overskrifter, hvis der er flere spørgsmål eller vigtige oplysninger
  – Stil aldrig mere end tre spørgsmål er gylden regel

  Desuden:
  – Vær altid ekstra høflig og entydig (aldrig ironi), da skriftlig kommunikation lettere virker hård. Desuden har nogle en evne til at udvikle sociopati, når de skriver til digitale medier, fordi de glemmer at sætte sig i modtagerens sted.

  Tak for indlægget. Relevant og rigtigt. Som altid.

  • Kåre K siger:

   Tak Mikkel.

   Og du har fuldstændigt ret i, at der skal gribes i egen barm først. Hav respekt for modtageren af din mail. Som du spørger får du jo nogle gange svar.

   Jeg synes særligt, at den gyldne regel om de tre spørgsmål er god. Men desværre synes jeg nu ofte, at folk ikke lige læser den modtagne mail en gang mere for at se, om man har svaret på alle spørgsmål i mailen. Hastværk er lastværk – særligt på mail.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier
%d bloggers like this: