Valgplakatparade III

Det er blevet tid til at kigge lidt på de borgerlige kandidaters plakater. Vi skal også lige runde et par af nye udvalgte plakater, samt er par af de mere odiøse borgerlister.  I løbet af de sidste par dage har jeg fået en række gode tips og billeder tilsendt. Og som jeg tidligere har lovet, skal vi snart se på valgfilm. Det er jo så uhyggeligt moderne at lave egen Youtube-kanal. Det er nu bare ikke alle, der slipper så godt fra det.

Hvor er de Konservative?

Jeg undrer mig først og fremmest over manglende tilstedeværelse fra særligt spidskandidaten. Du ved – ham der hedder Mogens Lønborg (ikke at mange kan huske, at han er borgmester, og i øvrigt hvad han er borgmester for). Lønborg has gone classic med sin plakat, og afviger dermed fra resten af spidskandidaterne, der alle har en særlig plakat. Det gider vi ikke bruge tid på.

Billede339Vi vender os derfor mod et af de konservative håb. Rasmus Jarlov.Og Rasmus benytter sig af en stil, som jeg tidligere har kommenteret på. Han bruger den normale template, men skubber lige sit eget personlige budskab ind. Han vil ha’ lavere skat… Øhm – har Jarlov overhovedet ikke fulgt med? VKO har sænket skatten én gang, og den træder i kraft pr. 1. januar, og desuden har Københavns Kommune faktisk også sænket skatten en smule, da der var overskud i kassen og Regeringen jo forbød, at København måtte bruge pengene på at istandsætte skoler. På den anden side, lægger Jarlov sig selvfølgelig op af klassiske konservative dyder. Godt nok går han imod flertallet af danskere, som gerne vil betale mere i skat, så længe vi får mere velfærd.

 

Venstre er sjovere

Billede349Den borgerlige oppositions spidskandidat Pia Allerslev har flere plakater i spil. Den ene benytter sig af en gammel valgkamps-traver. Pia er garant for En ny vej. Ja ja – det er da meget muligt. Det er ikke noget, som har stor genklang, og er i øvrigt en smule modstridende grundet Københavns besværlige magistrat-styre.

11112009_002_Hendes mest nyskabende pay-off finder man på en af de andre plakater. Desværre er billedet lidt grynet, men Allerslev synes faktisk at: Det skal være bedre, billigere og sjovere at være københavner… Det mener du for fanden da ikke? Altså hvem vil tale imod det? Hvordan vil du sikre det? Af  alle valgslogans som jeg har behandlet her på bloggen, er det nu alligevel et af de mest tumpede.

Vi bliver lige nødt til at vise Lars Dueholm. Han tror nemlig også på vindmølleeffekten, hvor kandidaten stiller sig op foran en vindmølle. Så er han både grøn, dynamisk, Vestas-agtigt og har de rette meninger. Jeg tror simpelthen ikke på, at københavnerne køber den præmis. Det kan være, at jeg tager fejl.Billede341

 

 

 

 

Anne skal ikke stå ude i kulden alene

Jeg bliver lige nødt til at vise Anne Vangs plakater også. Vang er så vidt jeg vurderer kommet flot igennem at være Ritt’s Chief Whip på Rådhuset. Hun har ikke unødigt overlast, og har nydt godt af sin mentors råd og rådgivere. Nu skal hun stå på egne ben. Det er blevet til to plakater, hvor den ene lægger sig på parti-templaten, og den anden er mere personlig præg og med pay-offet: Ingen ude i kulden. Jeg synes sådan set det er en udmærket plakat, og markant bedre end Vibeke Storms vrøvl. Anne Vang ser dog ud som om hun fryser lidt, men hun ligner samtidigt én som man får lyst til at give et varmt kram, så plakaterne er godkendt.

Billede350Billede351

 

Wild cards

Vi skal se dem. Dem som åbenlyst gør grin med det politiske establishment. Dem som har en anden dagsorden. Dem som overhovedet ikke kommer i nærheden af at blive valgt (nu skal jeg selvfølgelig passe på. Det sagde man også om Jakob Haugaard).

Jeg har valgt tre, hvor min absolutte favorit er Københavnerkommunen. Det er den helt rigtige vej at skabe en kommunistisk republik. Slut med borgerrepræsentationen. Ud med dem.

Nihilistisk Folkeparti får også anerkendende ord med på vejen. Pay-off’et er: Spild din stemme. Det er da en klar udmelding.

Billede352Billede348

Sidst men ikke mindst kommer Liberal Alliance. Hvis man tidligere har ment, at det var rene amatørerne, så bliver man ikke omvendt denne gang. Gratis parkering til københavnerne? Måske skal de slå sig sammen med Rasmus Jarlov, og så laver vi flad skat på 40%. Gad vide om de kan forklare, hvad det betyder den her gang

Billede353

 

Kvittering til Bondam.

Jeg er sikker på, at Bondam har læst min første gennemgang af valgplakaterne, og derfor nu har hængt plakater op med ansigt på. Det er selvfølgelig tragisk, at det er nået dertil, hvor man er bange for, at Bondams glatte ansigt skader valget. Måske er det derfor, at Manu’s plakat hænger så tæt på?

Billede347

Videoer up next.

Næste gang skal vi se på videoer. Jeg er glad for de mange tips, og modtager gerne flere.

Advertisement
Tagged with: , , , , , , ,
Lagt i Uncategorized
7 comments on “Valgplakatparade III
 1. thomas siger:

  Anne Vang hænger ved siden af pølsevognen på Vesterbro Torv…

  Måske skulle hun rette sit slogan til:

  Ingen ude i kulden uden hotdog med det hele.

 2. Lars siger:

  Det er helt fint med Annes to plakater, men kunne hun ikke lige ha skiftet jakke…

 3. kaostv-listen siger:

  Mandag efter kl. 16.00 vil Kaostv-listens valgplakat pryde afstemningsstederne i frederiksberg kommune
  Botanisk Hampehave overfor frederiksberg centeret
  X ved Liste D for Do it

 4. Pernille siger:

  Jeg har det lidt mærkeligt med Anne Vangs plakat, for som regel fryser jeg lidt, når jeg kører forbi den her i november, og så tænker jeg hver gang om det er mig, hun tænker på – og det synes jeg da er pænt af hende. På den anden side tænker jeg også, hvad hun vil gøre for at undgå, at jeg fryser, men måske det er meningen…

 5. Fie siger:

  Da jeg så Anne Vangs budskab første gang, blev jeg skidesur, for på daværende tidspunkt stod jeg med iskolde hænder, næse og ører nede på Dr. Louises Bro og bugserede en barnevogn over et fodgængerfelt. Jeg var totalt ude i kulden. Og hvor var Anne Vang? Ja, jeg spørger bare…

  Har du set Pærepartiets plakater? Der er et par af dem ved Runddelen, og de er ekstremt hjemmelavede efter kunstnerisk forbillede.

  • kaarelbk siger:

   Hej Fie
   tak for din kommentar. Ja – jeg kan selvfølgelig godt forstå din vrede. Der står hun så med sin varme frakke på, mens vi andre må skutte os. Og nej – Pærepartiet nåede jeg desværre ikke at opdage. Kaostv-listens plakat nåede jeg heller ikke omkring, selv de selv var forbi min blog og tippe mig.

 6. Madison siger:

  Great reaad thankyou

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier
%d bloggers like this: