Valgplakatparade

Sig nærmer tiden, hvor vi skal stemme til byråd og regionsråd (ved nogen overhovedet hvad de laver i Regionsrådene?). Og med denne tid kommer der plakater af mere eller mindre dubiøs karakter op og hænge over det ganske land.

På vej hen efter morgenbrød her til morgen faldt jeg over en stribe herlige eksempler på, hvad der kommer til at præge bybilledet. Det er særligt de Radikale og Socialdemokraterne, der har været igang på Enghave Plads. Og det gav mig lige stof til et par overvejelser.

Komplet signalforvirring fra de Radikale

De Radikale tager prisen for signalforvirring. For det første er det valgsloganet: Mere København? Hvad i hede hule hel…. betyder det? At byen skal være større? At der skal være mere af den og i så fald hvorhenne? Skal København fylde Danmark? Jeg undrer mig. Dernæst kommer så to forskellige plakatformater:

Billede330

Billede332

Og så er der selvfølgelig spidskandidaten (altså måske er det ham, der er spidskandidat). Jeg tænker naturligvis på Klaus Bondam. Her har man begået en plakat uden billede, men med en skraldespand i stedet for. Altså hvad skal vi læse i det? At vi smider Bondam ud? Han har i forvejen ikke haft det for nemt, og det her hjælper ham i min optik ikke. Jeg så også en anden plakat, hvor der et billede af nogle vindmøller… Måske er der nogen, der tror, at man kan stemme på Ditlev Engel. Og det kan da være, at det hjælper Bondam. Jeg tvivler.

Billede335 Billede336

Forskel på Sosserne

Som rosinen i pølseenden skal vi lige vende de to socialdemokratiske plakater. Først den gode gamle no bullshit plakat med ‘den almindelige’ kandidat. Og lige ved siden af den men på en smart og moderne (og meget dyrere) plakatsøjle hænger Frankie-boy.

Billede334Billede333

Frank Jensens pay-off med Respekt for København er bestemt markant bedre end det brede og intetsigende ‘Mere København’. Og at der er forskel på spidskandidaten og de andre, har der jo aldrig været i tvivl om. Frank Jensen ligner også en mand på vej mod borgmesterstolen, som jeg også tidligere har skrevet om her på bloggen. Billedet af Frank var fruen og jeg lidt uenige om over morgenkaffen. Men det er vel noget med, at man tager det mest maskuline på den lidt drengede Frank, skyder det nedefra, og voila – vi har en overborgmesterkandidat, der er klar til at slå hårdt ned og stoppe bandekrigen.

Morgenturen gav anledninger til smil og forundring. Og så kan man vel ikke forlange meget mere. Nå jo – en kanelstang fra den svenske bager. Og jer der bor på Vesterbro ved, hvad jeg snakker om.

Advertisement
Tagged with: , , ,
Lagt i Kommunikation, Politik
8 comments on “Valgplakatparade
 1. Mikkel H siger:

  Ja, det er altid muntert, når den meget rituelle plakatophængning går løs tre uger før valget. Et koncept, der virkelig trænger til fornyelse. Bondam/Radikale gør da et forsøg, selvom det uheldigvis skaber tvivl om budskabet (måske tør han ikke vise sit fjæs?).

  I øvrigt: Ham Rene Rud prøver da at stjæle Søren Søndergaards image….

  PS: Q: Hvordan gik det til, at Socialdemokraterne fik absolut flertal i BR? A: Fordi der var så mange, der stemte frankt…

  • kaarelbk siger:

   Mikkel Mikkel Mikkel. Det er jo komplet skudt ved siden af, når man ikke holder en fast linje. Check Manu Sareens plakater. De siger jo Stem Manu. Stadig med samme tåbelige pay-off ‘Mere København.

   Men jeg kvitterer gerne for en lidt tung joke – men hvad fa’en 🙂

 2. Tina Thomsen siger:

  Det minder mest af alt af en blanding af nytækning og genbrug.

  http://www.tinathomsen.wordpress.com

  • kaarelbk siger:

   Ja det kan man vel godt sige, men det virker ikke særligt gennemtænkt. Men det er formentligt hvad man kan forvente i kommunal kampagne, hvor de enkelte kandidater søger noget råderum. At det så går grueligt galt for spidskandidaterne gør det næsten tragikomisk.

 3. Thomas B siger:

  Er grundlæggende enig i indlægget, men har et par kommentarer: Hvis man er i tvivl om, hvorvidt billedet af Frank J holder, kan man gå vejen forbi socialdemokraterne i Kbh.s hjemmeside og se hvor kvajet og jydsk han også kan se ud:
  http://s-kbh.dk/kandidat/frank-jensen

  Hvad angår de radikales plakatdesign er det jo meget symptomatisk for partiets slingerkurs de seneste år:
  Selv om man er et lille parti, kan man ikke nøjes med ét design, ét budskab og én profil. Man skal have hele to forskellige designpolitikker og inden for de to politikker skal der så endda også være plads til en række variationer.
  Applaus for det anderledes farvevalg og grunddesign, men hvordan kan man overhovedet forestille sig, at det ikke vil give bagslag at placere en skraldespand på en valgplakat med en politikers navn???

 4. […] kig op i master, lygtepæle og lignende og fornøj dig med valgplakater. Jeg har tidligere her på bloggen taget en række plakater under særlig behandling. Nu er det tid anden […]

 5. […] er sikker på, at Bondam har læst min første gennemgang af valgplakaterne, og derfor nu har hængt plakater op med ansigt på. Det er selvfølgelig tragisk, at det er nået […]

 6. […] tænkte også på det, da jeg læste Kåres valgplakatparade (1, 2, 3); det ser ud til at handle meget om sjove slagord og portrætterne. Det afslører nok min […]

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier
%d bloggers like this: