Comeback til Barfoed

Mit bud er, at inden ugen er omme, har Lars Barfoed gennemført et politisk comeback. For få år siden blev han slagtet af DF som minister, og der var nok ikke mange, som havde tiltroet ham en rolle, som hovedmand bag et nyt stort og bredt trafikforlig.

Men rollen som transportminister passer Lars Barfoed utroligt fint. Han får lov til at jonglere med store budgetter, han er tæt på erhvervslivet samtidigt med, at han har ansvar for den kollektive trafik. Alt i alt en række gode konservative mærkesager.

Helst ikke for meget værdipolitik

Barfoed har nydt godt af at komme ud af det meget værditunge og meget borgerrelaterede familie- og forbrugerministerium, hvor også fødevareministeriet var lagt ind under. Det var et kæmpe ressortområde, som også senere blev splittet op, og jeg tror bestemt ikke, at det passede den grundige Barfoed at blive slagtet for ikke at have styr på sagerne.

Et bredt forlig – med DF også

Barfoed mener formentligt ikke, at han skylder DF noget særligt. Og så vidt jeg ved, har han også været klar til at lave forlig uden Pia’s håndgangne mænd. Han har dog klogeligt undgået en konfrontation, men i stedet vist en ny side af sig selv. Han har holdt Kim Christiansen (DF) tæt på sig, og sørget for, at han havde styr på DF. Det bliver nu et bredt forlig, men mit bud er, at DF skal have et eller andet. Spørgsmålet er vist ikke hvad, men hvor dyrt det bliver.

Barfoed er nu klar med kæmpeinvesteringer i infrastrukturen i Danmark. Han har ligesom Søren Gade formået at skabe bred enighed hos de fleste af Folketingets partier. Det skal han have ros for. Han har også stort set formået at danse uden om de mange lokalpatriotiske MF’ere, som kræver en særlig ret til lige præcis deres egnsområde. Han kan godt ranke ryggen, og sige: Den her plan er den bedste for Danmark.

Hans største hurdle har rent faktisk været regeringspartneren Venstre, hvor lokalinteresser vitterligt har obstrueret processen omkring jernbaneinvesteringerne meget. Men det vil nu komme som en stor overraskelse, hvis Venstre ikke erklærer sig enig med ministeren og bakker op om hans ønske om at bygge en ny jernbane over Køge.

Det er nok lidt tidligt at aflive den gamle historie om trafikmafiaen. Danske politikere er valgt lokalt, og vil altid forsøge at maksimere resultaterne for deres ‘constituency’. Og så er det ligegyldigt om man hedder Flemming Damsgaard, Kim Christiansen eller noget helt tredje.

Der er dog meget, der tyder på, at det brede forlig måske kan komme hele Danmark til nytte. Et puslespil af investeringer vil det altid blive. Og der skal nok blive ballade omkring investeringer i motorveje kontra den kollektive trafik. Det er der heller ikke noget nyt i det.

Advertisement
Tagged with: , , ,
Lagt i Politik
One comment on “Comeback til Barfoed
  1. Lars B siger:

    Hvad er det med dig og ham Barfoed?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier
%d bloggers like this: