Medicinalvirksomhederne gemmer sig igen

Her til aften i 21’eren, som det jo hedder, kørte DR Nyheder et indslag om hvordan medicinalvirksomheder forsøger på at fuppe sig til mersalg. Sagen kort fortalt er, at de markedsfører medicin som helbredende overfor sygdomme, hvor den ikke er godkendt. Og det går naturligvis ikke.

Sagen fik lov til at stå ukommenteret hen, for ingen virksomheder og heller deres interesseorganisation LIF havde lyst til at medvirke. Nuvel – det var godt nok en tabersag for de enkelte medicinalvirksomheder, men min vurdering er, at medicinalvirksomhederne skyder hele benet af sig selv, hvis ikke de mander sig op, og deltager i den her type historier.

Noget helt andet og mere uforståeligt, er at LIF heller ikke vil være med. De kunne og burde da om nogen stille op: Sige det var for dårligt, det skal blive bedre, og nu vil vi tage en dialog med vores medlemmer. Men det tør de måske ikke? Det er ellers LIF’s vision, at lægemiddelindustrien opfattes som en ansvarlig partner, der yder et værdifuldt bidrag til samfundet.

Medicinalindustrien bærer rundt på en tung arvesynd. De tjener nemlig penge på vores andres sygdom. Jeg tror bestemt ikke, at de hjælper sig selv ved at lade være med at kommunikere. Det er ikke nogen nem opgave, som de står overfor. Men den forsvinder ikke af sig selv.

Advertisement
Lagt i Kommunikation, Politik

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier
%d bloggers like this: