Og de råbte alle sammen

Så kom vi sandelig i gang med det politiske år 2010. Og jeg må indrømme, at det indtil videre ikke har været særligt kønt. Særligt tre ting springer mig virkeligt i øjnene her midt i uge 2 i det nye årti.

1. Håndtering af Greenpeace-aktivister

Helt seriøst. 20 dages varetægtsfængsling til to fredelige demonstranter? Burde man i virkeligheden ikke give dem en præmie for at fremvise den helt uhyggeligt ringe sikkerhed ved den store gallamiddag. Med Hans Henrik Brydensholt i spidsen har flere jurister skældt ud i Information. Set fra et kommunikationsperspektiv mener jeg, at affæren er tacklet helt uhyggeligt ringe. Politiet har i forvejen et større imageproblem. Her kunne de have valgt den involverende approach og et lille smil: Vi siger tak til Greenpeace for at lave en sjov og uskadelig happening, og nu har vi vist fået en lærestreg. Men det har selvfølgelig gjort ondt på Politiet. Bedre blev det så ikke, da hele Danmarks strisser Per Larsen udtrykte beundring for Blekingegadebanden. Ahem – det var dem slog folk ihjel ikk’? Justits-Brian er helt stille.

2. Burkaudvalget

Der er TRE, skriver og gentager TRE, der bruger burka i Danmark. Alligevel tordner Henriette Kjær videre og kræver forbud: “Spørgsmålet er, hvorfor de har taget dragten på. Man skal da være lidt underlig, hvis man frivilligt tager burka eller niqab på. Der må stadig være et element af tvang i det, ellers er det en provokation”. Den får lov til at stå for sig selv.

3. Ministerrokade

Dagens tredje punkt er lidt i kamp med sig selv. For på den ene side er den meget politisk, men på den anden side er det ren varm luft. Det handler naturligvis om den nært forestående ministerrokade. De politiske kommentatorer har ikke meget at skrive om. Eller også må vi bare konstatere (igen) at proceshistorier er SÅ meget sjovere end substans. Selv et ellers godt medie som Dansk Politik tabte mundvandet, da statsministeren valgte at aflyse et pressemøde. Nuvel – vi vil vel alle gerne komme først med buddet på det nye ministerhold. Alles gæt er lige gode, selv om nogle naturligvis er mere kvalificerede end andre.

Så er vi igang. Det skal nok blive sjovt.

Advertisement
Tagged with: , , ,
Lagt i Kommunikation, Politik

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier
%d bloggers like this: