Fortsat Rød stue i Kbh, Bo Asmus sat på plads og Frankie-Boy crooner

Det har været en god uge for Frank Jensen og en ualmindelig skidt uge for Bo Asmus (uanset hvor meget han vil spinne den politiske aftale med S og EL). Frank Jensen suser mod overborgmesterkontoret. Den røde blok er samlet, og vil kunne føre en skarp fælles kampagne.

Nogle i SF må ærgre sig

Bo Asmus er ugens helt store taber. I et angreb af storhedsvanvid (berettiget eller ej) ville han være overborgmester. Selv om hverken hans egne vælgere og københavnerne ville vide af ham på den post. Villy Søvndal blev overrasket og kunne ikke gøre andet end at bakke sin borgmesterkandidat op. Men – de kom hurtigt på andre tanker inde på Christiansborg. Med det nye partnerskab Villy og Helle i front for den røde blok landspolitisk, så er det en umulighed at S og SF skulle udkæmpe en kamp i hovedstaden. Derfor blev Bo Asmus – ganske logisk – sat på plads, og måtte tirsdag aften trække sig igen. At han så forsøger at spinne det således, at han var den store og gav plads, giver jeg ikke mange sure sild for. Bo Asmus træder i firkanter, som det hedder i cykelsproget.

Jeg kan ikke lade være med at tænke over hvordan det var gået med Anne Baastrup som SF’s spidskandidat. I mine øjne skød SF’erne i Kbh sig selv gevaldigt i foden, da de fravalgte den landskendte forkæmper for en retspolitik og de svage i samfundet. Anne Baastrup ville aldrig hoppe fra den ene mening til den anden, som Bo Asmus efterhånden har gjort til en specialitet. Hvis Anne Baastrup var blevet valgt, så ville Ritt formentligt også være blevet, og hvem ved måske Marianne Jelved så alligevel havde fundet interesse for hovedstaden. Se det kunne have været sjovt. København regeret af ”Le vecchie signore”. Men sådan skulle det jo ikke gå.

Hovedstad bliver forsmag

Tilbage står den røde blok samlet og styrket. Oppositionen har intet at byde på. For med al respekt for Mogens Lønborg og Pia Allerslev  er de ikke ligefrem nogle profiler, som man skærer sig på. Vi vil se Helle og Villy være meget aktive i København, som en forsmag på det opgør, der skal udspille sig landspolitisk. Venste og Konservative kan meget vel komme til at betale dyrt for ikke at bruge hovedstaden til noget som helst.

Advertisement
Tagged with: , , , , , , ,
Lagt i Politik

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Kategorier
%d bloggers like this: